לימודי שמאות מקרקעין
בשנים האחרונות עלה מעמדו של שמאי המקרקעין כתפקיד הנחשק ביותר של ענף הנדל"ן. על פי נתוני השמאי הממשלתי ישנו מחסור חמור בכוח אדם. שמאות מקרקעין הוא מקצוע העוסק בהערכות שווי, בדרך כלל בהערכות של "שווי שוק" של נדל"ן הענף רווחי מאוד וניתן להיות שכיר ועצמאי העבודה מול הבנקים וגורמים פרטיים
יש הרבה מחקרים שעושים בענף שמאות המקרקעין. אנו רואים מחקרים חדשים רבים שיוצאים מדי שנה על איך לשפר את התעשייה הזו. ישנו מחקר של Fitch, שהיא אחת מסוכנויות דירוג האשראי המובילות בעולם, שמצא כי הערכת הנדל"ן הפכה מדויקת יותר בשנים האחרונות.
מחקר מעניין אחד נערך על ידי הלשכה של קליפורניה לשירותי נדל"ן בשם "מחקר על מערכות שמאות אוטומטיות". מטרת מחקר זה הייתה לברר אם מערכות שמאות אוטומטיות מסוגלות לספק הערכות אמינות. המחקר גם רצה לדעת אם מערכות אלו מסוגלות לעמוד בלוחות זמנים ולספק תוצאות אובייקטיביות בהשוואה להערכות ידניות מסורתיות.
—
בעידן הטרנספורמציה הדיגיטלית, שמאי מקרקעין מאמצים שיטות וכלים חדשים כדי לעמוד בקצב השינויים.
המעבר ממערכות ידניות לאוטומטיות היווה שינוי משמעותי עבור שמאים. המחשוב מאפשר מעבר מעבודה המבוססת בעיקרה על פקידות לכזו הדורשת יותר כישורים טכניים. שינוי זה דרש מאנשים להשיג או לפתח מיומנויות בתכנות מחשבים, ניתוח נתונים ומתמטיקה.
—
ישנם מחקרים רבים אשר בוצעו בתחום שמאות המקרקעין. ניתן להשתמש במחקרים אלו לקביעת ערכם של נכסים. מחקרים אלו מבוצעים בדרך כלל בשיטות הבאות:
– גישת העלות: שיטה זו דורשת מידע על עלויות בנייה, עלויות קרקע והוצאות אחרות שנגרמו במהלך הבנייה.
– גישת ההכנסה: שיטה זו מתייחסת להכנסה שמקורה בנכס או בנכס. לדוגמה, אם נכס מייצר הכנסה של 20,000 דולר לחודש, שוויו יכול להיות 2 מיליון דולר.
– גישת השוואת השוק: שיטה זו משווה את שווי הנכס לנכסים דומים שנמכרו לאחרונה.
